logo jth

Theaterlessen vanaf 12 jaar

Wil jij leren acteren en theater maken? Bij het Jeugdtheaterhuis kun je dat gelijk professioneel aanpakken! Leer goed met je stem en je lijf om te gaan, maar ook hoe het is om voor een groep te spelen of op een podium te staan. Onder leiding van onze professionele docenten leer je alles over acteren en theater maken vanuit een door het Jeugdtheaterhuis ontwikkeld leerplan. Neem gerust contact met ons op als je hier vragen over hebt.
Aan het eind van het seizoen speel je mee in een voorstelling, die wordt uitgevoerd tijdens het Jeugdtheaterhuis Weekend.

Proefles
Wil je kennis maken met het Jeugdtheaterhuis en zelf ervaren hoe de Theater- en Musicallessen bij ons zijn? Kijk hier voor informatie. 

Is het lesgeld een drempel?
Bekijk hier de mogelijkheden

Eventuele terugbetaling lesgeld seizoen 2020-2021 i.v.m. Covid-19
Indien (een deel van) de lessen worden geannuleerd als gevolg van maatregelen, richtlijnen en/of verordeningen die door de Rijksoverheid,
Gemeentes en brancheverenigingen worden ingesteld ter bestrijding van het coronavirus, heeft het Jeugdtheaterhuis de intentie om de gemiste lessen aan het einde van het seizoen in te halen. Wanneer dat niet mogelijk is, betaalt het Jeugdtheaterhuis het lesgeld voor de niet genoten lessen terug.

Klik hier voor de musicallessen vanaf 12 jaar.

2020-2021 ActeerLAB

Leeftijd: 12+ (voortgezet onderwijs)
Wat: Het ActeerLAB is dé plek om je acteertalenten te ontdekken en verdiepen. Een heel seizoen vol met spannende theaterlessen en gastdocenten, die jou als acteur of actrice op een bijzondere manier komen inspireren. Je maakt kennis met alle mogelijke genres en ontdekt hoe groot de wereld van het theater eigenlijk is. Je leert, je speelt en bezoekt het theater.
Aantal lessen: 25 lessen x 3 uur
Kosten: € 475,-
Waar/wanneer: Deze lessen worden gegeven in Alphen aan den Rijn (vanaf 3-10-'20), Capelle aan den IJssel (vanaf 2-10-'20), Gouda (vanaf 9-10-'20), Leiden (vanaf 10-10-'20) en Maassluis (vanaf 9-10-'20).

Klik hier om je direct in te schrijven.

2020-2021 Productiegroep

Leeftijd: 15+ (voortgezet onderwijs)
Wat: In de Productiegroep maak je een voorstelling onder leiding van een regisseur. Deze kan gebaseerd zijn op een bestaande toneeltekst, maar ook gemaakt worden op basis van ervaringen en verhalen die je met de groep verzamelt. Alle kennis die je in de loop der jaren bij het Jeugdtheaterhuis hebt vergaard, zet je in om tot een echte voorstelling te komen die je in een theater of op een bijzondere plek in de stad speelt.
Aantal lessen: 25 lessen x 3 uur
Kosten: € 475,-
Waar/wanneer: Deze lessen worden gegeven in Alphen aan den Rijn (vanaf 10-10-'20), Capelle aan den IJssel 3-10-'20), Gouda (vanaf 9-10-'20) en Leiden (vanaf 31-10-'20).

Klik hier om je direct in te schrijven.

2020-2021 Studententoneelclub

Leeftijd: 16+ (MBO, HBO, Universiteit e.d.)
Wat: Een club voor iedereen die het toneelspelen gewoon niet kan missen. Maak met elkaar onder leiding van een theaterdocent/regisseur een voorstelling op basis van thema's die door de spelers worden ingebracht. Alle kennis en ervaring die de afgelopen jaren, door het volgen van lessen en het meespelen in voorstellingen, is opgedaan wordt ingezet om te komen tot een voorstelling die overal gespeeld kan worden, behalve in een theater!
Aantal lessen: 18
Kosten: € 225,-
Waar/wanneer: Deze lessen worden gegeven in Gouda (vanaf 10-10-'20).

Klik hier om je direct in te schrijven.

2021-2022 JTH Vooropleiding

Leeftijd: 14+ (vanaf 3e klas voortgezet onderwijs)
Wat: Overweeg jij van toneelspelen of musical je vak te maken? Dan is deze Vooropleiding iets voor jou. Tijdens het traject van anderhalf jaar krijg je professionele acteer-, beweging/dans- en stemvorming-/zanglessen en maak je gezamenlijk een theaterproductie, die je door heel Zuid-Holland gaat spelen. In de Vooropleiding doe je veel ervaring op, waardoor je beter bent voorbereid op de doorstroom naar het kunstvakonderwijs.
Aantal lessen: De planning vind je op de pagina van de Vooropleiding
Kosten: € 700,- voor het complete traject
Waar/wanneer: Deze lessen worden gegeven in Gouda.

De start van de Vooropleiding is verplaatst naar april 2021. De selectie vindt plaats op do 1, vr 2 en za 3 april. Klik hier voor info en aanmelden.