logo jth

Theaterlessen tot 12 jaar

Bedenk jij de spannendste verhalen en ben je een acteur of actrice in de dop? Schrijf je dan in voor de toneellessen van het Jeugdtheaterhuis. Laat je fantasie de vrije loop, ontdek wat toneelspelen is en leer hoe het is om voor een groep of op een podium te staan. Onder leiding van professionele docenten maak je kennis met alles wat theater te bieden heeft. De docenten volgen hierbij een door het Jeugdtheaterhuis ontwikkeld leerplan. Neem gerust contact met ons op als je hier vragen over hebt.
Aan het eind van het seizoen speel je mee in de voorstelling van het Jeugdtheaterhuis Weekend.

Proefles
Wil je kennismaken met het Jeugdtheaterhuis en zelf ervaren hoe de lessen bij ons zijn? Klik hier

Klik hier voor de Musicallessen tot 12 jaar

2022-2023 Musical-Theaterlessen S

Leeftijd: 4 t/m 6 jaar (basisschool groep 1, 2 en 3)
Wat: Voor kinderen die de hele dag door verhalen verzinnen, graag in de schijnwerpers staan of juist wat meer uit zijn/haar schulp zouden kunnen kruipen. In de Musical-Theaterlessen laat je je fantasie de vrije loop en speel je een bange ridder, verwende wolf, verdwaalde piraat of misschien wel je lievelingsknuffel! Je ontdekt hoe je samen kunt spelen en emoties kunt uiten. Onder leiding van de enthousiaste docent ga je toneelspelen, dansen, zingen en vooral veel plezier hebben. 
Lesdag: Woensdag
Aantal lessen: 10 x 45 minuten
Kosten: € 85,-
Wanneer: Het tweede blok start 01-02-'23

Klik hier om je direct in te schrijven

2022-2023 Theaterlessen M

Leeftijd: 7 t/m 9 jaar (basisschool groep 4, 5 en 6)
Wat:  In de Theaterlessen M ga je aan de slag met toneelspelen en ervaar je hoe het is om eens helemaal iemand anders te zijn. Je eigen ideeën komen tot leven en samen maak je de mooiste verhalen. Met de groep ga je een toneelstuk verzinnen, maken en spelen. Aan het einde van het seizoen sta je op het grote toneel met een presentatie waar iedereen naar kan komen kijken!
Lesdag: Woensdag
Aantal lessen: 25 x 90 minuten
Kosten: € 275,-
Wanneer: Deze lessen worden gegeven vanaf 28-09-'22.

Klik hier om je direct in te schrijven

2022-2023 Theaterlessen L

Leeftijd: 10 t/m 12 jaar (basisschool groep 7 en 8)
Wat: Spelplezier en verbeeldingskracht staan centraal in de Theaterlessen L. Je leert alles over het spelen van een rol, een goede opbouw van een verhaal en nog veel meer. Je ontwikkelt je steeds meer tot een echte acteur of actrice! Aan het einde van het seizoen speel je een presentatie voor publiek. Zie jij jezelf al schitteren op het podium?
Lesdag: Woensdag
Aantal lessen: 25 x 90 minuten
Kosten: € 325,-
Wanneer: Deze lessen worden gegeven vanaf 28-09-'22.

Klik hier om je direct in te schrijven

2022-2023 NIEUW! Productiegroep 10-12

Leeftijd: 10 t/m 12 jaar (basisschool groep 7 en 8)
Wat: Zin om te shinen in je eigen voorstelling? Dit is je kans! We starten in het nieuwe seizoen een splinternieuwe Productiegroep voor 10 t/m 12 jaar. Een seizoen lang werken we samen toe naar een echte theatervoorstelling. Je leert over alles wat daarbij komt kijken: acteren, regisseren, licht, decor en meer. Ervaring is fijn, maar het belangrijkst is jouw lef en wil om op het grote toneel te staan. Daag jezelf uit en doe mee.Kom samen, of maak nieuwe vrienden bij het JTH!
Lesdag: Zaterdag
Aantal lessen: 25 x 2 uur
Kosten: € 350,-
Wanneer: Deze lessen worden gegeven vanaf 08-10-'22.

Klik hier om je direct in te schrijven

Meer info

Is het lesgeld een drempel?
Bekijk hier de mogelijkheden

Eventuele terugbetaling lesgeld seizoen 2022-2023 i.v.m. Covid-19
Indien (een deel van) de lessen worden geannuleerd als gevolg van maatregelen, richtlijnen en/of verordeningen die door de Rijksoverheid, gemeentes en brancheverenigingen worden ingesteld ter bestrijding van het coronavirus, heeft het Jeugdtheaterhuis de intentie om de gemiste lessen aan het einde van het seizoen in te halen. Wanneer dat niet mogelijk is, betaalt het Jeugdtheaterhuis het lesgeld voor de niet genoten lessen terug.