logo jth

Wat kun je doen?

Kun je niet stilzitten als je muziek hoort en ben je het gelukkigst als je kunt zingen, dansen én toneelspelen? Schrijf je dan in voor de Musicallessen van het Jeugdtheaterhuis. Bedenk jij de spannendste verhalen en ben je een acteur of actrice in de dop? Kies dan voor de theaterlessen. Onder leiding van onze professionele docenten maak je kennis met alles wat musical of theater te bieden heeft. De docenten volgen hierbij een door het Jeugdtheaterhuis ontwikkeld leerplan. Neem gerust contact met ons op als je hier vragen over hebt. Laat je fantasie de vrije loop, maak samen scènes en ervaar hoe het is om op een podium te staan!
Aan het eind van het seizoen speel je mee in de voorstelling van het Jeugdtheaterhuis Weekend.

Proefles
Eerst een keertje ‘proefdraaien’? Dat kan. Klik hier!

2022-2023 Musical-Theaterlessen S

Leeftijd: 4 t/m 6 jaar (basisschool groep 1, 2 en 3)
Wat: Voor kinderen die de hele dag door verhalen verzinnen, graag in de schijnwerpers staan of juist wat meer uit zijn/haar schulp zouden kunnen kruipen. In de Musical-Theaterlessen laat je je fantasie de vrije loop en speel je een bange ridder, verwende wolf, verdwaalde piraat of misschien wel je lievelingsknuffel! Je ontdekt hoe je samen kunt spelen en emoties kunt uiten. Onder leiding van de enthousiaste docent ga je toneelspelen, dansen, zingen en vooral veel plezier hebben.
Let op! Heb je blok 1 gevolgd en wil je je inschrijven voor blok 2? Dan betaal je geen inschrijfgeld.
Eerst een keertje proberen? Geef je via dit formulier op voor een gratis proefles Musical-Theater S op donderdag 26 januari 15.45 uur
Lesdag: Donderdag 15:30 - 16:15 uur
Aantal: 10 x 45 minuten
Kosten: € 85,-
Wanneer/waar: De tweede lessenreeks start donderdag 09-02-'23 in Cultuurhuis Krimpen aan de Lek. De proefles is op 26-01-'23. 

Klik hier om je direct in te schrijven voor de 10-lessenreeks

2022-2023 Musicallessen M

Leeftijd: 7 t/m 9 jaar (basisschool groep 4, 5 en 6)
Wat: Tegelijkertijd zingen, dansen én toneelspelen. Wow, hoe doe je dat? In de Musicallessen M leer je het! Aan de hand van nummers uit bekende (en minder bekende) musicals ga je aan de slag met beweging, tekst en muziek. Ondertussen maak je veel plezier, en misschien wel nieuwe vrienden.
Lesdag: donderdag 16.45 -18.15 uur
Aantal:
25 x 90 minuten
Kosten: € 325,-
Wanneer: Deze lessen worden gegeven vanaf donderdag 13-10-'22 in Cultuurhuis Krimpen aan de Lek.

Klik hier om je direct in te schrijven

2022-2023 Musicallessen L

Leeftijd: 10 t/m 12 jaar (basisschool groep 7 en 8)
Wat: In de Musicallessen L leer je meer over de techniek van zingen, dansen en toneelspelen. Hoe verbind je deze, om het geheel zo goed mogelijk over te brengen op het publiek? Het gaat om samen spelen én werken vanuit jouw ideeën, persoonlijkheid en fantasie. Spelplezier en verbeeldingskracht staan hierbij centraal!
Lesdag: donderdag 18.30 -20.00 uur
Aantal: 25 x 90 minuten
Kosten: € 325,-
Wanneer: Deze lessen worden gegeven vanaf donderdag 13-10-'22 in Cultuurhuis Krimpen aan de Lek.

Klik hier om je direct in te schrijven

Toneelclub Lekkerkerk

Leeftijd: 8 t/m 12 jaar (basisschool groep 5, 6, 7 en 8)
Wat: Kom na school toneelspelen met het Jeugdtheaterhuis op OBS Het Schateiland! In de Toneelclub leer je in 25 lessen van alles over toneelspelen en scènes maken. We gaan verhalen verzinnen en zoveel mogelijk op avontuur! Aan het eind sluiten we af met een voorstelling voor familie, vrienden en klasgenoten en tussendoor organiseren we een openbare les waarin je aan iedereen je theaterskills kunt laten zien.
Waar: OBS Het Schateiland in Lekkerkerk 
Lesdag: donderdag 14.30-16.00 uur
Aantal: 25 lessen vanaf 20 oktober
Kosten: € 187,50

Klik hier om je in te schrijven

Toneelclub Ouderkerk a/d IJssel

Leeftijd: 8 t/m 12 jaar (basisschool groep 5, 6, 7 en 8)
Wat: Kom na school toneelspelen met het Jeugdtheaterhuis op De Schakel! In de Toneelclub leer je in 25 lessen van alles over toneelspelen en scènes maken. We gaan verhalen verzinnen en zoveel mogelijk op avontuur! Aan het eind sluiten we af met een voorstelling voor familie, vrienden en klasgenoten en tussendoor organiseren we een openbare les waarin je aan iedereen je theaterskills kunt laten zien.
Waar: OBS De Schakel in Ouderkerk a/d IJssel
Lesdag: vrijdag 14.15-15.45 uur
Aantal: 25 lessen vanaf 14 oktober
Kosten: € 187,50

Klik hier om je in te schrijven

Meer info

Is het lesgeld een drempel?
Bekijk hier de mogelijkheden

Eventuele terugbetaling lesgeld seizoen 2022-2023 i.v.m. Covid-19
Indien (een deel van) de lessen worden geannuleerd als gevolg van maatregelen, richtlijnen en/of verordeningen die door de Rijksoverheid, gemeentes en brancheverenigingen worden ingesteld ter bestrijding van het coronavirus, heeft het Jeugdtheaterhuis de intentie om de gemiste lessen aan het einde van het seizoen in te halen. Wanneer dat niet mogelijk is, betaalt het Jeugdtheaterhuis het lesgeld voor de niet genoten lessen terug.