logo jth

Veelgestelde vragen


Heeft het Jeugdtheaterhuis een protocol m.b.t. Corona?

Jazeker. Klik hier voor het Protocol Corona Jeugdtheaterhuis.


Hoe zit het met het lesgeld als de lessen niet door kunnen gaan vanwege Covid-19?

Indien (een deel van) de lessen worden geannuleerd als gevolg van maatregelen, richtlijnen en/of verordeningen die door de Rijksoverheid, gemeentes en brancheverenigingen worden ingesteld ter bestrijding van het coronavirus, heeft het Jeugdtheaterhuis de intentie om de gemiste lessen aan het einde van het seizoen in te halen. Alleen wanneer dat niet mogelijk is, betaalt het Jeugdtheaterhuis het lesgeld voor de niet genoten lessen terug.


Wanneer beginnen de lessen van het nieuwe seizoen?

De data van de eerste lessen vindt u onder het kopje 'wanneer' bij de beschrijvingen van de verschillende lessen op deze site of op de pagina 'direct inschrijven'. 


Waarom moet ik mijn kind steeds opnieuw inschrijven?

Dan weten we zeker dat uw kind met uw toestemming start aan de lessen. We houden goed overzicht over het aantal groepen en deelnemers. De administratieve gegevens blijven up-to-date (tussentijdse wijzigingen van bankrekeningnummer en mailadressen wordt niet altijd doorgegeven).


Wanneer en waarom moet ik inschrijfgeld betalen?

U betaalt één keer per seizoen inschrijfgeld, ook als uw kind meerdere cursussen in één lesseizoen volgt. Ieder jaar is onderhoud en actualisatie van het automatiseringsprogramma noodzakelijk. Daar zijn en blijven er kosten aan verbonden.


Kan ik een les komen kijken/meedoen?

Wij organiseren een aantal keer per seizoen op alle leslocaties gratis proeflessen. Proeflessen gemist? Laat hier je gegevens achter, dan nemen wij contact met jou op!


Wanneer is de eindpresentatie?

De eindpresentatie vindt plaats aan het einde van het lesseizoen tijdens het Jeugdtheaterhuis Weekend. U ontvangt hiervoor altijd een uitnodiging via de mail. Belangrijke data en vakanties staan in de lesroosters die u aan het begin van het lesseizoen van ons heeft ontvangen. Zie ook lesroosters: Alphen aan den Rijn, Capelle aan den IJssel, Gouda, Bodegraven, Krimpenerwaard, Leiden en Maassluis.


Hoe meld ik mijn kind af voor een les?

U kunt uw kind via het e-mailadres van de betreffende leslocatie afmelden. Klik op de gewenste locatie voor het e-mailadres: Alphen aan den Rijn, Capelle aan den IJsselGouda / Bodegraven, KrimpenerwaardLeiden en Maassluis.


Hoe weet ik of er les is op een feestdag of in een vakantie?

Aan het begin van het seizoen heeft de locatieleider u een PDF gestuurd met het rooster. Hierin vindt u informatie over de lesdata, vakanties en (eind) presentaties. Kies uw locatie voor het lesrooster: Alpen aan den Rijn, Capelle aan den IJssel, Gouda, Bodegraven, Krimpenerwaard, Leiden en Maassluis


Wanneer vindt incasso plaats?

De incasso wordt uitgevoerd rond de 28e van de maand. De data staan ook vermeld op de factuur van het lesgeld (factuur ontvangt u per mail).


Kan ik zelf kiezen of ik in termijnen kan betalen?

Ja, bij inschrijving kunt u kiezen of u in termijnen betaalt of in één keer. Met uitzondering van de musical-theaterles S. Hiervoor geldt 1 termijn.


Waar kan ik terecht als ik vragen heb over de inhoud van de lessen of docenten?

Voor algemene vragen over de lessen kunt u een mail sturen naar U kunt ook contact opnemen met de locatieleider van de betreffende locatie: Alphen aan den Rijn, Capelle aan den IJsselGouda / Bodegraven, KrimpenerwaardLeiden en Maassluis


Wanneer krijg ik bericht over de definitieve groepsindeling?

Een week voor de start van de les krijgt u van de locatieleider een uitnodiging voor de eerste les, de groepsindeling en het lesrooster.


Wat gebeurt er als er een docent ziek is?

De musical- en theaterlessen en musical- en acteerLABS gaan altijd door, wij regelen vervanging of de groepen worden samengevoegd. Repetities van de productiegroep of De Keus van worden via de mail afgezegd. De repetitie of les wordt later ingehaald.


Kan mijn kind ingedeeld worden bij vriendjes/vriendinnetjes?

Op het inschrijfformulier kunt u bij ‘Opmerkingen’ wensen over de groepsindeling aangeven. Wij proberen hier rekening mee te houden, maar het is wel afhankelijk van het aantal groepen en de leeftijd of dit kan.

Bekijk hier onze Algemene voorwaarden