logo jth

Zomertheaterkamp

Het Jeugdtheaterhuis organiseert voor de tweede keer een Zomertheaterkamp voor jongeren van 13 jaar en ouder. We gaan van maandag 15 tot en met vrijdag 19 augustus 2022 kamperen op Camping Streefland in Haastrecht. 

Deelnemers werken vijf dagen met ons aan een toffe theater- of musicalvoorstelling. Hoe ziet dat eruit? Je begint elke dag met een gezellig ontbijt en gaat dan flink repeteren onder leiding van twee docenten. Aan het eind van de week speel je je voorstelling in de buitenlucht of in Cultuurhuis Garenspinnerij. Ouders, familie en vrienden zijn uitgenodigd om te komen kijken! Natuurlijk is er ook ruimte voor potjes voetbal, marshmallows roosteren boven het kampvuur, en gek doen op de bonte avond... Er worden nieuwe vrienden gemaakt en vooral: heel veel plezier!

Jeugdtheaterhuis Zomertheaterkamp web

Het Jeugdtheaterhuis Zomertheaterkamp

Voor wie? Iedereen van 13 t/m 20 jaar met een hart voor theater en/of musical (ook als je niet op het JTH zit)
Waar? Eten, slapen & relaxen op camping Streefland (tussen Gouda en Haastrecht). Repeteren in Cultuurhuis Garenspinnerij. Uitvoeren op diverse locaties in Gouda.
Wat? Overdag repeteren, ’s avonds recreëren & ’s nachts slapen.
Wat verzorgen wij? Workshopprogramma onder leiding van twee docenten. Speciale avondprogramma’s door (gast)docenten en oud-leerlingen. Kampeerplaats, ontbijt, lunch, diner en gezonde tussendoortjes. Begeleiding en toezicht.
Wat neem je zelf mee?
- Tent (liefst gedeeld met een vriend of vriendin)
- Slaapspullen
- Fiets (van jezelf of je kunt er een bij ons huren voor €50,-)
- Kleding, toiletartikelen en 50-cent-muntjes voor de douche
- Zakgeld voor een versnapering tussendoor
Kosten?  €400,-

Wat ga je doen in de Musical Workshops?

Je werkt aan toffe nummers en choreografieën onder leiding van onze musical- en zang-/dansdocenten Matthijs en Joey. We gebruiken inspirerend materiaal uit moderne musicals en kleinkunstrepertoire. Uiteindelijk zetten we alle stukken in elkaar tot een korte montagevoorstelling. Geef je dus op als je zin hebt om in één intensieve week, met heel veel lol, een musicalmontagevoorstelling in elkaar te knallen!

Over de docenten:  Matthijs Rijsdijk, musical- en zangdocent bij het JTH, is ook zanger en theatermaker. Hij maakt tevens popmuziek en theater als zijn alterego Roi Soleil. Joey von Grumbkow geeft musical en dans bij het JTH en werkt als uitvoerend artiest in veel in grote en kleine shows door Nederland. Zo speelde hij in de grote musicalproducties On Your Feet en Kinky Boots. Met dit gouden duo ben je dus in goede handen deze zomer!

Matthijs Rijsdijk 500 Joey vonGrumbkow 500

Wat ga je doen in de Theater Workshops?
Onder leiding van Daniël en Roos werk je toe naar een korte voorstelling die wordt gepresenteerd op een speciale locatie. Samen bedenken we het verhaal en de personages en laten ons daarbij door de plek inspireren. Zonder tribune, theaterlampen en coulissen, maar met buitenlucht, bomen en beton als decor, zonlicht als spotlight en toevallige passanten als figuranten of publiek! Straattheater vraagt om groot fysiek spel en (live)muziek en weinig tekst. Ga jij met ons de uitdaging aan?

Over de docenten:  Daniël van Duijvenbooden en Roos Zwigtman zijn allebei theaterdocent bij het JTH. Samen maken ze regelmatig voorstellingen; vaak met jongeren en op unieke locaties. Ze werken graag vanuit de input van de deelnemers en zetten in op fysiek spel vol humor en muzikaliteit.

Danil vanDuijvenbooden 500 Roos Zwigtman 500

Wie gaan er mee?
- Kernteam Jeugdtheaterhuis
- Oud-leerlingen
- Theaterdocenten
- Musicaldocenten

jeugdtheaterhuis kamp 700  jeugdtheaterhuis kamp 700 2