logo jth

Archief

Gouda – Zwarte Sneeuw (Theater Na de Dam)

foto website theater na de dam14 mei 1940, het allesverwoestende bombardement op Rotterdam markeert het begin van de oorlog. Rook en as vallen neer in Gouda, de wijk Korte Akkeren kijken uit op de restanten waar ooit een grote stad stond. Zes kinderen in de leeftijd van 1 t/m 14 jaar wonen op een steenworpafstand van elkaar en vanaf dat moment zal hun jeugd voor altijd veranderd zijn. Maar ook al wonen zij zo dicht bij elkaar, zij beleven de oorlog allemaal op hun eigen manier.

Negen jongeren van Het Jeugdtheaterhuis proberen hun verhaal te vertellen. Hoe het is om op te groeien in een tijd waar de angst regeert. Hoe het is om kind te zijn als basisbehoeften zoals eten, warmte en licht niet meer vanzelfsprekend zijn. Hoe het is om puber te zijn als alle mannen om je heen verdwijnen. En ook al was het niet alleen maar kommer en kwel, sommige herinneringen staan met een koperen griffeltje in je ziel gekerfd.

“Ik heb geen hekel aan de Duitsers, maar ze hebben wel mijn jeugd afgepakt”

regie
Esther Schouten
spel Noa Boshuizen, Flo van Dam, Jente Heisterborg, Gina Pieters, Fleur van der Pijll, Bodine Smits, Amber Speijer, Jannika Uittenbogaard, Veerle Uitterhaegen 
met dank aan mevr. Van den Hondel, mevr. Koster, mevr. Van Dijken-van Achthoven, mevr. Van Wijk-van Heeren, dhr. De Vries, dhr. Van der Aart, Rob Schouten, bestuur GOUDasfalt, De Mixketiers

speeldata 4 mei om 21.00 uur en 5 mei om 19.00 uur (extra voorstelling) en 21.00 uur (LET OP: alle voorstelingen zijn uitverkocht, er is op die dag geen verkoop op locatie)
locatie* Terrein GOUDasfalt, Gouderaksedijk 32, 2808 NG Gouda (LET OP: buitenlocatie)
prijs normaal € 7,50 / leerlingen Jeugdtheaterhuis/CJP/jeugd tot 16 jaar € 5,00

*deze locatie is bereikbaar met de pont, fiets en auto. Een verzoek aan mensen die slecht ter been zijn, om dit te aan te geven op het reserveringsformulier. 
Het terrein is niet vlak, de ondergrond bestaat uit zand en steentjes.(zie de foto op het affiche hierboven).

Leiden - Met tranen in mijn oogen | 12+

AnsichtS Met tranen 1Een voorstelling over brieven van eeuwen geleden, geschreven van en naar het Heilige Geest weeshuis in Leiden. Stukjes uit het leven van de jongeren van toen, gespeeld door jongeren van nu. Zij vertellen de verhalen en spelen op dezelfde stenen waar de brievenschrijvers en ontvangers ook ooit liepen. 
Omdat er verhalen verteld moeten worden.
Omdat we de geschiedenis van onze stad willen kennen.
Omdat we dromen hebben.
Omdat zij dromen hadden.
Omdat dromen van alle tijden zijn. 

regie Lisette van Maanen
kostuumadvies Sergio Cruz Ramirez
tekst 
naar het boek Met tranen in mijn oogen - Brieven aan het Heilige Geest Weesthuis te Leiden
spel Roos van Atten, Lieve Busschots, Yaël Buter, Tessa Dol, Sterre Neven, Yasiera Schaap, Louise van Schaik, Tirsa Tangelder, Olaf Vermeulen, Jesse Volbeda, Babette van der Zant
speeldata zaterdag 7 april om 14.30 uur (besloten) en zondag 8 april om 14.00 (uitverkocht) en 16.00 uur (uitverkocht)
locatie Utopa-Weeshuis Kinderrechtenhuis, Hooglandse Kerkgracht 17, Leiden
kaartverkoop toegang normaal € 7,50 | t/m 18 jaar € 5,00

Met dank aan Stichting Utopa, Stichting Heilige Geest, Bettina Brunt, Pieter Jeroense en Jacqueline Verstappen

In de Productieklas Plus van het Jeugdtheaterhuis gaan de leerlingen onder leiding van een regisseur op zoek naar thema’s of gebeurtenissen die spelen in de stad.
Voor Met tranen in mijn oogen is het verschijnen van het gelijknamige boek met brieven uit de 18e en 19e eeuw als inspiratiebron gebruikt. 

Reserveren

Maassluis – BOOT CAMP | 10+

Flyer BootCamp WEB‘Ik weet niet waarom ik hier ben. Dit slaat echt zo nergens op. Ik hoor hier niet te zijn.’
BEN JE AGRESSIEF? WEET JE JE NIET TE GEDRAGEN?
SPIJBEL JE VAN SCHOOL? HANG JE LIEVER ROND MET JE VRIENDEN? GEBRUIK JE DRUGS OF ALCOHOL? HEB JE ALTIJD RUZIE MET JE MOEDER?
PAS MAAR OP!
VOOR JE HET WEET DOE JE NIET MEER MEE EN KRIJG JE LEVENSLANG IN: BOOT CAMP
 
regie Clara Peeters
tekst Gijsje Kooter
spel Isabella Boeters, Beau de Groot, Figline van der Maarel, Fleur Oosterlee en Noa Warren
speeldata zo 19 maart om 13.30 en 15.30 uur
locatie Theater Koningshof, Uiverlaan 20, Maassluis
prijs normaal € 7,50 leerlingen Jeugdtheaterhuis/CJP/jeugd tot 16 jaar € 5,00

Deze voorstelling is ook te zien op zaterdag 8 april om 16.00 uur tijdens het Jeugdtheaterhuisfestival in Cultuurhuis Garenspinnerij in Gouda.

Maassluis – Anna & Ana | 12+

AnsichtL AnnaAna 1De noordpoolcirkel
Daar stond ze.
Eerst zou ik haar naam vragen.
Ik zou zeggen dat ik Anna heet.
En dat dat, als je het omdraait, nog steeds Anna is.
Van twee kanten te lezen. Een palindroom.
Ik besloot dat Ana het mooiste meisje was dat ik kende. 
Een voorstelling gespeeld door 11 leerlingen die om en om de rol van Anna & Ana vertolken. Over cirkels die rond blijven draaien. Over alleen zijn en iemand nodig hebben. Jezelf afzetten en opkijken naar. Over de belangrijkste persoon in je leven verliezen en vinden. En hoe rouw en je eerste liefde soms zo dicht bij elkaar kunnen staan.
 
regie Clara Peeters
regieassistent Julia van Meeteren
geïnspireerd op Geliefden van de poolcirckel van Anna van der Kruis 
spel Evy van Heijningen, Sander van Heinsberg, Priscilla de Jong, Myrthe Koebrugge, Zillah van der Lee, Eva Lindeboom, Eline Monster, Fleur Oosterlee, Chyler Verhoef, Noa Warren, Daphne de Winter
speeldata zaterdag 14 april om 19.30 uur
locatie Theater Koningshof, Uiverlaan 20, Maassluis
prijs normaal € 7,50 | tot 18 jaar € 5,00

Deze voorstelling is onderdeel van het Jeugdtheaterhuis Weekend Maassluisdat zaterdag 14 april plaatsvindt in Theater Koningshof in Maassluis.

Reserveren

Leiden – Over wat is en wat waar is | 12+

Flyer OverWat WEBJe MOET kiezen: Altijd natte sokken of elke dag een frikandel speciaal als ontbijt.  Je hebt nog maar één hand of alles wat je zegt klinkt als een vraag. Je wordt misselijk van de kleur paars of je ziet alles zwart-wit. Koffie of thee. Nutella of pindakaas. Een vraag stellen of niks zeggen. Even blijven liggen of opstaan. Wiskunde of geschiedenis. Rechts of links. Over ergens voor kiezen. Over durven om niet te kiezen. Over de juiste keuze. Over geen keuze. Over verwachting. Over de held willen zijn zonder op te vallen. Over had ik maar. Over spijt. Over een voorstelling. Over wat is en wat waar is. 
 
regie Lisette van Maanen 
tekst naar Over wat is en wat waar is van Koos Terpstra
spel Roos van Atten, Jesse Blankenburgh, Nina Bruna, Lieve Busschots, Yaël Butter, Tessa Dol, Jelle de Jong, Merlijn Kroeze, Sterre Neven, Timo van der Veen, Yasiera Schaap, Louise van Schaik, Babette van der Zant
speeldata vrijdag 24 en zaterdag 25 maart om 19.30 uur (zaterdag is uitverkocht)
locatie Theater Imperium, Oude Vest 33e, Leiden
prijs normaal € 7,50 leerlingen Jeugdtheaterhuis/CJP/jeugd tot 16 jaar € 5,00

Deze voorstelling is ook te zien op zaterdag 8 april om 14.45 uur tijdens het Jeugdtheaterhuisfestival in Cultuurhuis Garenspinnerij in Gouda.

Leiden – Voor iedereen die zich soms een beetje Bambi voelt | 12+

AnsichtS Voor iedereen 1Tien vrouwen, drie mannen en alles wat daarbij komt kijken Wanneer je nodig moet, kies jij dan voor de jurk of de broek? De eend of het hertje? De lama of de muis? Dans je de pasjes die je kent, of kun je op je hakken ook een haka dansen? Een montagevoorstelling over ons. Over jullie, over wij en zij en hij, over hen en hem en haar. Over hoverboards en overalls en labels en plaatjes op de wc-deur. Schreeuw je zo hard mogelijk mee of ga je huilend naar huis? 
 
concept en regie Myra van der Lee

regieassistent Catoo Lustig
geïnspireerd op Leo & Lena van Jibbe Willems
illustratie Jip van den Toorn
spel Jasper Beijer, Pleun Broekhuizen, Suzanne de Goede, Andries de Graeff, Julie Heemskerk, Eefje Hoekstra, Fieke Mansvelder, Hajar Oost, Cato Rodenhuis, Elaisha van Trikt, Christian Verberg, Sophie Zandvliet en Maaike Zijdenbos
speeldatum zaterdag 21 april om 19.30 uur
locatie Stadsgehoorzaal Leiden, Breestraat 60, 2311 CS Leiden
kaartverkoop toegang normaal 7,50 | t/m 18 jaar € 5,00

Met dank aan Marte Varenhorst, Victor Mentink, Bente van Arkel en René Orbons

Deze voorstelling is onderdeel van het Jeugdtheaterhuis Weekend Leiden dat zaterdag 21 en zondag 22 april plaatsvindt in Stadsgehoorzaal in Leiden.

Reserveren

Gouda – Bagger | 12+

Wij spelen Faust! Ja ja, dé Faust. Het stuk van Goethe over de man die een pact sloot met de duivel en zo kennis maakte met het ‘echte’ leven. Maar we hebben het ook over kunst, Bach, Italië en over het genie Glen Gould. Tussendoor spelen we gangstertje en bekvechten we of het altijd zinnig moet zijn wat je doet of dat gewoon lol hebben niet ook zinvol is. Ach, eigenlijk gaat dit stuk over dat het leven een bak bagger is, met als keerzijde schoonheid. Zoiets. “Ik verlang, ik begeer, ik vereer, ik wil meer. Dus ik wens en ik hoop, ik zoek en ik roep.”
 
regie & bewerking Sharon Varekamp
tekst Oscar van Woensel
spel Romay Boersma, Jeroen Borst, Rona de Bruijne, Marlou Drummen, Sascha Frinking, Lina Geuze, Adinda Graafland, Inge Hoogervorst, Imen el Idrissi, Mowa de Jonge, Jeroen Maseland, Jara Milot en Nova Verkerk
regie assistentie Kiefer Brink
speeldata vr 31 maart om 19.30 uur en za 1 april om 15.00 uur
locatie Cultuurhuis Garenspinnerij, Turfsingel 34, Gouda
prijs normaal € 7,50 leerlingen Jeugdtheaterhuis/CJP/jeugd tot 16 jaar € 5,00

Deze voorstelling is ook te zien op vrijdag 7 april om 20.15 uur tijdens het Jeugdtheaterhuisfestival in Cultuurhuis Garenspinnerij in Gouda.

Gouda – Laat je niet kisten | 12+

AnsichtL Laat je niet kisten 1Een adembenemende gebeurtenis
Een kille grap
Een hartverwarmende toespraak
Een horizontale houding
Een tranentrekkend lied
Een hart dat stil staat
Een zwart randje
Een biggeltraan
Een slappe hand
Een koude knuffel
Een slechte zin
Een tranen met tuiten
Een doodse stilte
Een voorstelling vol lucht over hetgeen waar we als de dood voor zijn. 
 
concept & regie Sara Giampaolo en Esther Schouten
spel Susanne Anders, Aimée Bakker, Robin Bergenhenegouwen, Mieke van den Boogaart, Menno Borst, Flo van Dam, Ellen Dekkers, Thimo Gobielje, Adinda Graafland, Lou Hitters, Inge Hoogervorst, Emma Houdijk, Lisa Huysse, Imen el Idrissi, Julian Jansen, Emmely Kokshoorn, Milou Kwakkenbos, Nynke van der Meer, Marieke Naus, Waded Oudhuis, Iris Postma, Kylian Preda, Duuk Roodbol, Rik Sleeuwenhoek, Bodine Smits, Lotte Spel, Jannika Uittenbogaard, Veerle Uitterhaegen, Nova Verkerk, Merlijn Worst
speeldata zaterdag 14 april om 20.00 uur (uitverkocht) en zondag 15 april om 18.00 uur (uitverkocht)
locatie Cultuurhuis Garenspinnerij, Turfsingel 34, Gouda
prijs normaal € 7,50 | t/m 18 jaar € 5,00

Deze voorstelling is onderdeel van het Jeugdtheaterhuis Weekend Gouda dat zaterdag 14 en zondag 15 april plaatsvindt in Cultuurhuis Garenspinnerij.

Reserveren

Capelle a/d IJssel – NNDM De dag waarop alles mislukken mag! 10+

Flyer NDDM WEBBij deze bent u van harte uitgenodigd voor onze Kick Off! Op deze dag presenteren wij de plannen die wij gemaakt hebben voor het oprichten van een nieuwe feestdag: de Nationale Dag Der Mislukking. Deze nieuwe feestdag is erop gericht de mislukking te promoten en op die manier de druk op prestatie te verlichten. Het programma houden wij nog even geheim, maar zeker is dat theater en interactie er een onderdeel van zullen uitmaken. Bent u nieuwsgierig geworden naar onze plannen? Reserveer dan snel een plaats via onderstaande gegevens! Aanmelden als vrijwilliger voor het verzamelen van de benodigde handtekeningen is na afloop van de Kick Off mogelijk.
 
regie Jeroen van der Heijden
spel Luka Biemond, Melina Eijer, Isa Kunstman, Daphne van Noordt, Charissa Snoei, Eva Suijker, Sanne Tamerus, Lisa Visser en Simten Welink
speeldata zo 2 april om 13.30 en 15.30 uur
locatie Isala Theater, Stadsplein 5, Capelle aan den IJssel
prijs normaal € 7,50 leerlingen Jeugdtheaterhuis/CJP/jeugd tot 16 jaar € 5,00

Deze voorstelling is ook te zien op vrijdag 7 april om 19.00 uur tijdens het Jeugdtheaterhuisfestival in Cultuurhuis Garenspinnerij in Gouda. 

Alphen aan den Rijn – Vlek | 12+

Flyer Vlek WEBEva, Eef, Eefje, een meisje van viertien. Locatie: De Duizelweg. De streek: Het Boterkwartier.
‘En er was een Scania, een helblauwe Scania, een Scania met de zilveren zuiveltank
met daarop de letters Campina, een vrachtwagen met het vrolijk zwaaiende Michelinmannetje
boven op zijn motorkap. De helblauwe Scania, die als een dreigende doodsengel de Duizelweg kwam ingereden.’ Wat gebeurt er als je in een klein dorp ineens the talk of the town wordt? Vlek is een voorstelling over jezelf ontwikkelen. Over loslaten. Over jezelf. Over je ouders. En over verlies. Wat zou jij het ergste vinden om in jouw leven te verliezen?
 
regie Madelène Veraa
tekst naar Vroeger had je ossengal van Hans van den Boom
spel Femke Colpa, Misha Heuts, Nienke van den Hoek, Marit Koek, Melle Kuit, Camille van der Meer, Silke Muller, Quirijn Tacx, Aiken de Vries en Martine Wielinga
speeldata za 25 maart om 19.30 uur en zo 26 maart om 14.45 uur
locatie Theater Castellum, Rijnplein 1–3, Alphen aan den Rijn
prijs normaal € 7,50 leerlingen Jeugdtheaterhuis/CJP/jeugd tot 16 jaar € 5,00

Deze voorstelling is ook te zien op zaterdag 8 april om 17.15 uur tijdens het Jeugdtheaterhuisfestival in Cultuurhuis Garenspinnerij in Gouda. 

Alphen aan den Rijn – Schepsel | 12+

AnsichtL Schepsel 1Kun je pas van iemand houden als je van jezelf houdt?

Of kan de ander je juist helpen van jezelf te gaan houden?
Wat vind jij mooi?
Aan jezelf?
Een voorstelling over liefde. En zelfliefde.
De eerste keer.
Kussen. En dat andere.
Misschien dan.
Over het verliezen van jezelf.
In de ander.
Het vinden van jezelf.
In een hoopje op de grond.
Een voorstelling voor en door jongeren. Want wie begrijpt hen beter dan zij zelf?
En wie begrijpt de liefde nou het best? Precies. Misschien wel diegene die alles voor het eerst voelen.

regie Madelène Veraa
regieassistent Silke Muller
geïnspireed op Oksel van Karel Tuytschaever
spel Femke Colpa, Misha Heuts, Nienke van den Hoek, Camille van der Meer, Quirijn Tacx, Aiken de Vries

en Madelin Venema
speeldata zaterdag 21 april om 19.30 uur
locatie Parkvilla, Cornelis Geellaan 2, 2406 JG Alphen aan den Rijn
prijs normaal € 7,50 | tot 18 jaar € 5,00

Deze voorstelling is onderdeel van het Jeugdtheaterhuis Weekend Alphen dat zaterdag 21 en zondag 22 april plaatsvindt in Parkvilla in Alphen aan den Rijn.

Reserveren