logo jth

Jeugdtheaterhuis vooropleiding


Voorproeverij Vooropleiding in de voorjaarsvakantie 

Twee ouwe rotten van het Jeugdtheaterhuis, Hans Cassa en Theo Ham, geven deze voorjaarsvakantie een voorproefje op de Vooropleiding. Het zijn vijf Zoom-lessen: iedere ochtend ga je anderhalf uur aan de slag met muziektheorie, musical en toneel. De Voorproeverij is speciaal voor leerlingen van het Jeugdtheaterhuis van 14 jaar en ouder. Inmiddels is de inschrijving gesloten.

Meer weten over de (parttime) Vooropleiding van het Jeugdtheaterhuis? Klik hier

Jeugdtheaterhuis VO voorproeverij

Planning Voorproeverij 

Dag Datum Tijd Activiteit Docent
Maandag 22-02 10.30-12.00 Musical & Muziektheorie 1 Hans Cassa
Dinsdag 23-02 10.30-12.00 Elementair toneel & tekstinterpretatie 1 Theo Ham
Woensdag 24-02 10.30-12.00 Musical & Muziektheorie 2 Hans Cassa
Donderdag 25-02 10.30-12.00 Elementair toneel & tekstinterpretatie 2 Theo Ham
Vrijdag 26-02 10.30-12.00 Musicalgeschiedenis Hans Cassa


Toelichting lessen

Muziektheorie – maandag 22 en woensdag 24 februari

In deze lessen gaan we in op de basis van de muziektheorie. Wat zien we allemaal als we naar bladmuziek kijken en wat betekent het? Zit er systeem in wat we zingen/spelen? Het antwoord is natuurlijk ja, en in deze lessen gaan we een beginnetje maken om dat te leren snappen. Hoe begrijpen we wat er staat en vertalen we dat naar klank? Een piano’tje bij de hand is handig (op je telefoon bijvoorbeeld), maar niet noodzakelijk.

Elementair toneel en tekstinterpretatie – dinsdag 23 en donderdag 25 februari
Een soort hogere toneelspeelkunde, met twee elementen uit Lessen voor acteurs van Stanislavski: Handeling en Verbeeldingskracht. Deze les gaat om altijd in beweging zijn en oeverloos verzinnen.Gekoppeld aan twee stukken, één over een jongen – 'Je kunt de heuvels zien' van Matthew Dunster – en één over een meisje – 'Bunny' van Jack Thorne – brengen we deze elementen in de praktijk. Kies zelf je script, dat je vantevoren opgestuurd krijgt, en zorg dat je het gelezen hebt! 

Musicalgeschiedenis – vrijdag 26 februari
Anderhalf uur is natuurlijk veel te kort om de musicalgeschiedenis te behandelen, maar we gaan grofweg door de ontwikkeling van het genre in Amerika heen. Lekker terug naar die goeie ouwe tijd; er is zo veel moois waarvan je het bestaan misschien nog niet kent! Na afloop ben je uren zoet met het bekijken van YouTube-fragmenten van alle componisten en musicalnamen die in deze les voorbijkwamen. Schrijf je mee?

Docenten: Hans Cassa, muzikaal leider/zanger/arrangeur & Theo Ham, directeur Jeugdtheaterhuis en regisseur/toneeldocent
Inschrijving gesloten.

Klik hier voor alle info over de (parttime) Vooropleiding van het Jeugdtheaterhuis