logo jth

Wil jij toneelspelen, zingen of dansen? Of wil je het allemaal? Dat kan bij het Jeugdtheaterhuis! Fantaseer, verzin de mooiste verhalen en vertel ze! Ontdek kanten van jezelf waarvan je niet eens wist dat je ze had, maak nieuwe vrienden, krijg meer zelfvertrouwen en vooral: maak veel plezier!

Wil je eerst kijken wat een les bij het Jeugdtheaterhuis inhoudt? In september zijn er weer Gratis Open Lessen gepland op alle leslocaties. Kijk hier voor alle data en meld je direct aan! 

Bekijk het lesaanbod van  Alphen aan den RijnCapelle aan den IJsselGoudaLeiden en Maassluis.

Wil jij acteren, zingen en dansen? Bij het Jeugdtheaterhuis kun je dat gelijk professioneel aanpakken! Leer goed met je stem en je lichaam om te gaan, maar ook hoe het is om voor een groep te spelen of op een podium te staan. Krijg meer zelfvertrouwen, sluit nieuwe vriendschappen, maak kennis met alle aspecten van toneelspelen, zingen en dansen, ontwikkel je eigen talent en vooral: maak veel plezier. 

Wil je eerst kijken wat een les bij het Jeugdtheaterhuis inhoudt? In september zijn er weer Gratis Open Lessen gepland op alle leslocaties. Kijk hier voor alle data en meld je direct aan!

Bekijk het lesaanbod van  Alphen aan den RijnCapelle aan den IJsselGoudaLeiden en Maassluis.

Lees hier meer informatie rondom het Coronavirus

In de Productiegroepen van het Jeugdtheaterhuis maken leerlingen onder leiding van een regisseur een voorstelling van een bestaande toneeltekst of vanuit eigen inspiratiebronnen. De Productiegroepen zijn onderdeel van het Jeugdtheaterhuis Weekend, dat ieder jaar aan het eind van het lesseizoen wordt georganiseerd.

Bedenk jij de spannendste verhalen en ben je al een acteur of actrice in de dop? Schrijf je dan in voor de toneellessen van het Jeugdtheaterhuis. Laat je fantasie de vrije loop, ontdek wat toneelspelen is en leer hoe het is om voor een groep of op een podium te staan. Onder leiding van professionele docenten maak je kennis met alles wat theater te bieden heeft. De docenten volgen hierbij een door het Jeugdtheaterhuis ontwikkeld leerplan. Neem gerust contact met ons op als je hier vragen over hebt.
Aan het eind van het seizoen speel je mee in de voorstelling van het Jeugdtheaterhuis Weekend.

Gratis proeflessen
Wil je kennismaken met het Jeugdtheaterhuis en zelf ervaren hoe de Theater- en Musicallessen bij ons zijn? Kijk hier voor informatie. 

Is het lesgeld een drempel?
Bekijk hier de mogelijkheden

Klik hier voor de musicallessen tot 12 jaar.

Kun je niet stilzitten als je muziek hoort en ben je het gelukkigst als je kunt zingen, dansen én toneelspelen? Schrijf je dan in voor de Musicallessen van het Jeugdtheaterhuis. Dans en zing de sterren van de hemel en leer goed met je stem en je lijf om te gaan. Onder leiding van onze professionele docenten maak je kennis met alles wat musical te bieden heeft. De docenten volgen hierbij een door het Jeugdtheaterhuis ontwikkeld leerplan. Neem gerust contact met ons op als je hier vragen over hebt.
Aan het eind van het seizoen speel je mee in de voorstelling van het Jeugdtheaterhuis Weekend.

Gratis proeflessen
Wil je kennismaken met het Jeugdtheaterhuis en zelf ervaren hoe de Musical- en Theaterlessen bij ons zijn? Kijk hier voor informatie. 

Is het lesgeld een drempel?
Bekijk hier de mogelijkheden

Klik hier voor de theaterlessen tot 12 jaar.

Wil jij leren acteren en theater maken? Bij het Jeugdtheaterhuis kun je dat gelijk professioneel aanpakken! Leer goed met je stem en je lijf om te gaan, maar ook hoe het is om voor een groep te spelen of op een podium te staan. Onder leiding van onze professionele docenten leer je alles over acteren en theater maken vanuit een door het Jeugdtheaterhuis ontwikkeld leerplan. Neem gerust contact met ons op als je hier vragen over hebt.
Aan het eind van het seizoen speel je mee in een voorstelling, die wordt uitgevoerd tijdens het Jeugdtheaterhuis Weekend.

Gratis proeflessen
Wil je kennis maken met het Jeugdtheaterhuis en zelf ervaren hoe de Theater- en Musicallessen bij ons zijn? Kijk hier voor informatie. 

Is het lesgeld een drempel?
Bekijk hier de mogelijkheden

Klik hier
voor de musicallessen vanaf 12 jaar.

Wil jij leren zingen, dansen én acteren? Bij het Jeugdtheaterhuis kun je dat gelijk professioneel aanpakken! Leer goed met je stem en je lijf om te gaan, maar ook hoe het is om voor een groep te spelen of op een podium te staan. Onder leiding van onze professionele docenten leer je alles over musical en muziektheater vanuit een door het Jeugdtheaterhuis ontwikkeld leerplan. Neem gerust contact met ons op als je hier vragen over hebt.
Aan het eind van het seizoen speel je mee in een voorstelling die wordt uitgevoerd tijdens het Jeugdtheaterhuis Weekend. 

Gratis proeflessen
Wil je kennis maken met het Jeugdtheaterhuis en zelf ervaren hoe de Musical- en Theaterlessen bij ons zijn?  Kijk hier voor informatie.

Is het lesgeld een drempel?
Bekijk hier de mogelijkheden

Klik hier voor de theaterlessen vanaf 12 jaar.

Voor het primair onderwijs biedt het Jeugdtheaterhuis gespecialiseerde kennis en ervaring aan om theater activiteiten te organiseren, die eenmalig of langlopend van aard kunnen zijn. We bieden leerlingen mogelijkheden om hun talent op het gebied van de podiumkunsten te ontdekken, te ontwikkelen en te verbinden. Belangrijke vaardigheden op het vlak van sociale interactie, taalvaardigheid en creativiteit worden ontplooid.
In al onze activiteiten sluiten wij aan bij de kerndoelen Kunstzinnige oriëntatie.

Contact
Als u meer wilt weten over onze activiteiten, neem dan gerust vrijblijvend contact op. Het Jeugdtheaterhuis kan, naast het onderstaande educatieve aanbod, ook met maatwerk reageren op vragen. Tijdsduur, projectgrootte en locatie kunnen in overleg worden vastgesteld.

T 085 – 782 09 82 (dinsdag t/m vrijdag 09.30-15.00 uur)

Leerlingen in het voortgezet onderwijs bevinden zich in een belangrijke fase van hun persoonlijke ontwikkeling; de jaren op de middelbare school is de tijd waarin je vriendschappen smeedt, keuzes leert maken en een grote hoeveelheid belangrijke kennis op doet. In dat kader hecht het Jeugdtheaterhuis waarde aan het laten kennismaken van leerlingen met kunst en theater als één van de facetten waardoor jongeren zich kunnen bekwamen in belangrijke eigenschappen als samenwerken en creatief en kritisch denken, terwijl zij tegelijkertijd plezier beleven aan het actief bezig zijn op de theatervloer met hun klas- of schoolgenoten!

Naast lessen en workshops voor kinderen en jongeren zet het Jeugdtheaterhuis zich ook in voor deskundigheidsbevordering van docenten binnen de kunst- en cultuursector. Werken met kinderen en jongeren – op het vlak van theater, en daarbuiten – vergt specifieke didactische vaardigheden en inzicht in de leefwereld van de doelgroep waarmee wordt gewerkt. In onze workshops werken gespecialiseerde docenten van het Jeugdtheaterhuis daarom samen met u aan de fijne kneepjes van het vak!