logo jth

Wil jij toneelspelen, zingen of dansen? Of wil je het allemaal? Dat kan bij het Jeugdtheaterhuis! Fantaseer, verzin de mooiste verhalen en vertel ze! Ontdek kanten van jezelf waarvan je niet eens wist dat je ze had, maak nieuwe vrienden, krijg meer zelfvertrouwen en vooral: maak veel plezier!

Wil je eerst kijken wat een les bij het Jeugdtheaterhuis inhoudt? In september zijn er weer Gratis Open Lessen gepland op alle leslocaties. Kijk hier voor alle data en meld je direct aan! 

Bekijk het lesaanbod van  Alphen aan den RijnCapelle aan den IJsselGoudaLeiden en Maassluis.

Wil jij acteren, zingen en dansen? Bij het Jeugdtheaterhuis kun je dat gelijk professioneel aanpakken! Leer goed met je stem en je lichaam om te gaan, maar ook hoe het is om voor een groep te spelen of op een podium te staan. Krijg meer zelfvertrouwen, sluit nieuwe vriendschappen, maak kennis met alle aspecten van toneelspelen, zingen en dansen, ontwikkel je eigen talent en vooral: maak veel plezier. 

Wil je eerst kijken wat een les bij het Jeugdtheaterhuis inhoudt? In september zijn er weer Gratis Open Lessen gepland op alle leslocaties. Kijk hier voor alle data en meld je direct aan!

Bekijk het lesaanbod van  Alphen aan den RijnCapelle aan den IJsselGoudaLeiden en Maassluis.

In de Productieklas van het Jeugdtheaterhuis maken leerlingen onder leiding van een regisseur een voorstelling van een bestaande toneeltekst of vanuit eigen inspiratiebronnen. Dit jaar zijn alle productieklassen onderdeel van het Jeugdtheaterhuis Weekend, dat dit jaar voor het eerst aan het eind van het lesseizoen wordt georganiseerd. Alleen de voorstelling van de Productieklas Maassluis, Ouder worden doe je later, is een uitzondering.

Bedenk jij de spannendste verhalen en ben je al een acteur of actrice in de dop? Schrijf je dan in voor de toneellessen van het Jeugdtheaterhuis. Laat je fantasie de vrije loop, ontdek wat toneelspelen is en leer hoe het is om voor een groep of op een podium te staan. Onder leiding van professionele docenten maak je kennis met alles wat theater te bieden heeft. 
Aan het eind van het seizoen speel je mee in de voorstelling van het Jeugdtheaterhuis Weekend.

Filmpje
Neem hier een kijkje bij het Jeugdtheaterhuis. 

Gratis proeflessen
Wil je kennismaken met het Jeugdtheaterhuis en zelf ervaren hoe de Theater- en Musicallessen bij ons zijn? Kijk hier voor informatie. 

Is het lesgeld een drempel?
Bekijk hier de mogelijkhedenKlik hier voor de musicallessen tot 12 jaar.

Kun je niet stilzitten als je muziek hoort en ben je het gelukkigst als je kunt zingen, dansen én toneelspelen? Schrijf je dan in voor de Musicallessen van het Jeugdtheaterhuis. Dans en zing de sterren van de hemel en leer goed met je stem en je lijf om te gaan. Onder leiding van onze professionele docenten maak je kennis met alles wat musical te bieden heeft. 
Aan het eind van het seizoen speel je mee in de voorstelling van het Jeugdtheaterhuis Weekend.

Filmpje
Neem hier een kijkje bij het Jeugdtheaterhuis.

Gratis proeflessen
Wil je kennismaken met het Jeugdtheaterhuis en zelf ervaren hoe de Musical- en Theaterlessen bij ons zijn? Kijk hier voor informatie. 

Is het lesgeld een drempel?
Bekijk hier de mogelijkheden

Wil jij leren acteren en theater maken? Bij het Jeugdtheaterhuis kun je dat gelijk professioneel aanpakken! Leer goed met je stem en je lijf om te gaan, maar ook hoe het is om voor een groep te spelen of op een podium te staan. 
Aan het eind van het seizoen werk je mee aan een presentatie, die wordt uitgevoerd tijdens het Jeugdtheaterhuis Weekend.

Filmpje
Neem hier een kijkje bij het Jeugdtheaterhuis. 

Gratis proeflessen
Wil je kennis maken met het Jeugdtheaterhuis en zelf ervaren hoe de Theater- en Musicallessen bij ons zijn? Kijk hier voor informatie. 

Is het lesgeld een drempel?
Bekijk hier de mogelijkheden

Klik hier
voor de musicallessen vanaf 12 jaar.

Wil jij leren zingen, dansen én acteren? Bij het Jeugdtheaterhuis kun je dat gelijk professioneel aanpakken! Leer goed met je stem en je lijf om te gaan, maar ook hoe het is om voor een groep te spelen of op een podium te staan. 
Aan het eind van het seizoen werk je aan een presentatie die wordt uitgevoerd tijdens het Jeugdtheaterhuis Weekend. 

Filmpje
Neem hier een kijkje bij het Jeugdtheaterhuis. 

Gratis proeflessen
Wil je kennis maken met het Jeugdtheaterhuis en zelf ervaren hoe de Musical- en Theaterlessen bij ons zijn?  Kijk hier voor informatie.

Is het lesgeld een drempel?
Bekijk hier de mogelijkheden

Klik hier voor de toneellessen vanaf 12 jaar.

Voor het primair onderwijs biedt het Jeugdtheaterhuis gespecialiseerde kennis en ervaring aan om theater activiteiten te organiseren, die eenmalig of langlopend van aard kunnen zijn. We bieden leerlingen mogelijkheden om hun talent op het gebied van de podiumkunsten te ontdekken, te ontwikkelen en te verbinden. Belangrijke vaardigheden op het vlak van sociale interactie, taalvaardigheid en creativiteit worden ontplooid.
In al onze activiteiten sluiten wij aan bij de kerndoelen Kunstzinnige oriëntatie.

Contact
Als u meer wilt weten over onze activiteiten, neem dan gerust vrijblijvend contact op. Het Jeugdtheaterhuis kan, naast het onderstaande educatieve aanbod, ook met maatwerk reageren op vragen. Tijdsduur, projectgrootte en locatie kunnen in overleg worden vastgesteld.

T 085 – 782 09 82 (dinsdag t/m vrijdag 09.30-15.00 uur)

Leerlingen in het voortgezet onderwijs bevinden zich in een belangrijke fase van hun persoonlijke ontwikkeling; de jaren op de middelbare school is de tijd waarin je vriendschappen smeedt, keuzes leert maken en een grote hoeveelheid belangrijke kennis op doet. In dat kader hecht het Jeugdtheaterhuis waarde aan het laten kennismaken van leerlingen met kunst en theater als één van de facetten waardoor jongeren zich kunnen bekwamen in belangrijke eigenschappen als samenwerken en creatief en kritisch denken, terwijl zij tegelijkertijd plezier beleven aan het actief bezig zijn op de theatervloer met hun klas- of schoolgenoten!

Naast lessen en workshops voor kinderen en jongeren zet het Jeugdtheaterhuis zich ook in voor deskundigheidsbevordering van docenten binnen de kunst- en cultuursector. Werken met kinderen en jongeren – op het vlak van theater, en daarbuiten – vergt specifieke didactische vaardigheden en inzicht in de leefwereld van de doelgroep waarmee wordt gewerkt. In onze workshops werken gespecialiseerde docenten van het Jeugdtheaterhuis daarom samen met u aan de fijne kneepjes van het vak!

Samen met Stadsgehoorzaal Leiden organiseren we van maandag 26 tot en met vrijdag 30 augustus 2019 de eerste editie van onze Summerschool!

In één week maak je een musical of toneelstuk onder leiding van bevlogen theatermakers, die hun sporen op de nationale podia ruimschoots hebben verdiend. Je werkt iedere dag van 09.30-15.00 uur. Op vrijdag om 16.00 uur speel je voor publiek in de Aalmarktzaal van Stadsgehoorzaal Leiden. Dus nodig al je familie en vrienden uit om te komen kijken!

Wat
Summerschool Musical kinderen – 7 t/m 12 jaar: https://leidseschouwburg-stadsgehoorzaal.nl/voorstelling/summerschool-maak-een-musical-in-een-week-12-jaar-en-jonger 
Summerschool Musical jongeren – 13 t/m 20 jaar: https://leidseschouwburg-stadsgehoorzaal.nl/voorstelling/summerschool-maak-een-musical-in-een-week-12-jaar-en-ouder 
Summerschool Toneel kinderen – 7 t/m 12 jaar: https://leidseschouwburg-stadsgehoorzaal.nl/voorstelling/summerschool-maak-een-toneelstuk-in-een-week-12-jaar-en-jonger 
Summerschool Toneel jongeren – 13 t/m 20 jaar: https://leidseschouwburg-stadsgehoorzaal.nl/voorstelling/summerschool-maak-een-toneelstuk-in-een-week-12-jaar-en-ouder 

Waar Stadsgehoorzaal Leiden – Breestraat 60
Wanneer Maandag 26, dinsdag 27, woensdag 28, donderdag 29 augustus 2019 van 09.30-15.00 uur
Vrijdag 30 augustus 2019 van 09.30-18.00 uur (Inloop vanaf 09.00 uur)
Kosten Musical € 245,-- Toneel € 220,--
Docenten o.a. Bente van Arkel (toneel 12-), Madelène Veraa (toneel 12+), Justin van Kampen en Lianne Loos (musical 12-), Hans Cassa en Lucas Schilperoort (musical 12+)

NB de Summerschool gaat alleen door bij voldoende deelnemers (minimaal 10 voor toneel en 15 voor musical).